Zákazníci většinou požadují na dort moji klasiku.
Světlý korpus a promazání – marmeláda + světlý krém a druhá vrstva kakaový krém. Celý dort je pak potřen krémem a zdobení podle požadavku (potahová hmota, čokoláda, ořechy, kokos…)
Na požadavek je možné upéct korpus- ořechový, čokoládový, mramorovaný, red velvet, popřípadě duhový korpus
Krém máslový na promazání- vanilka, čokoládový, ořechový, karamelový, kávový, pařížský nebo krém s ovocnou příchutí (maliny, meruňka..)
Pokud máte raději odlehčené krémy — ze zakysané smetany, tvarohový krém , jogurtový ( nejsou bez másla)
Úplně bez másla je krém z mascarpone :Chuťově mohu doporučit – lehce podmáznout kyselejší marmeládou. Popřípadě příchuť tvaroh, zakys.smetana, čokoláda, karamel i slaný, nebo ovocná pasta
Mezi jakoukoliv náplň je možné přidat i nakrájené čerstvé ovoce, popřípadě kompotované ovoce (nejlepší jsou broskve – drží svůj tvar). Nově nabízím i ovocné pyré , nebo litý karamel. Které se nalije na jakoukoli náplň v dortu.
DORT S LEHKOU NÁPLNÍ — je vždy pod potahovou hmotu obmazaný klasickým máslovým krémem ( jinak by se hmota roztékala)
Samotnou šlehačkovou náplň do potaženého dortu nedoporučuji. Váha zdobení šlehačku vytlačuje z dortu a dort se bortí.
Klasicky potahuji dort – potahovou hmotou . Možnost i marcipán, pouze potah. ( cenově je trošku dražší, figurky z marcipánu nemodeluji.)
SKLADOVÁNÍ DORTU
- dort je potřeba skladovat v chladu a suchu, ideálně v lednici o teplotě 4 – 10 °C
- při teplotním šoku následuje orosení potahové hmoty
- pokud se už stane, na orosená místa nesahejte (zůstanou tam stopy) a dort nechte oschnout v dobře větrané místnosti.